Not only meets the eye

melihat dunia dengan gaya berbeza

About

Blog ini adalah kepunyaan Ahmad Fakhrurrazi bin Yahaya. Segala tulisan dalam blog ini adalah tulisan saya sendiri melainkan dinyatakan sumbernya.

Merupakan graduan sarjana muda Bioteknologi dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Kampus Kuantan. Kini sedang menuntut dalam Sarjana Bioteknologi di salah sebuah IPT tempatan.

Saya mula berblog pada tahun 2006 di http://awan-guling.blogspot.com

Pada peringkat awal berblog, saya mula belajar menulis tentang motivasi dan isu-isu semasa, khususnya yang melibatkan sosio-politik tempatan dan dunia.

Terinspirasi dari satu quotation: Not only meets the eye – maksudnya, bukan sekadar melihat dunia dengan pandangan kosong. Tetapi biarlah apa yang dipandang itu membuahkan fikir dan zikir, aplikasi dalam hidup dan disebarkan kepada alam. Ketika itu, filem Transformers belum keluar dan Optimus Prime masih belum menggunakan quotation ini dalam filem itu🙂.

Pada akhir 2007, saya berhijrah ke wordpress dengan imej lebih matang (rasa-rasanya la :P).

Tetapi masih mengekalkan genre penulisan – isu semasa dan inspirasi.

Saya menulis untuk berkongsi apa yang ada di fikiran, agar ada manfaat untuk diri dan pembaca.

Saya sukakan idea-idea baru, walaupun saya sendiri bukanlah orang yang banyak idea. Saya sukakan sudut pandang yang ‘rare’, dan jarang disentuh ramai. Saya sukakan perkara-perkara yang bersifat fundamental, berbanding aplikasi.

Secara umum, saya jarang menulis tenang kisah peribadi. Tapi kadangkala, ada diselit sebagai penambah rasa kepada artikel.

Saya juga mendedikasikan tulisan-tulisan kepada ALLAHyarham sahabat saya yang telah kembali ke rahmatuLLAH di sini: https://ultimatum21.wordpress.com/kama-saga/ dan artikel-artikel dalam blog.

Andai yang baik, maka ambil dan kongsikanlah. Sekiranya buruk, maka saya membuka seluasnya ruang teguran dari saudara.

Not only meets the Eye – Melihat dunia dengan gaya berbeza. Lihat, belajar, aplikasi, pengaruhi.

31 Responses to “About”

  1. IR said

    rumah baru..🙂 orang rumah takde ke?

  2. Ark!! Orang rumah???

  3. Abu Afham said

    salam.
    skang ni 1st year student, 2nd sem. law.

  4. salam ziarah🙂

  5. pak Im said

    ayah su…rumah mana yang aktive ? pening2

  6. zulyunus said

    kepada awan, selamat menulis dan selamat menggapai bintang.hehe.salam

  7. salam, kepada , ni fakhrul razi ker?
    gane nta, sihat ke dok? salam perjuangan dari sahabatmu ,mansurah mesir

  8. mira said

    dah datang🙂

  9. salam perjuangan di alam maya.

  10. hafizah said

    salam. apa kabar adik akak ni? akak dan sahabat2 peksa la ni. last year,,doakan kami eh.🙂

  11. zaiful said

    salam sukses selalu……….aminnn…..

  12. slm…

    mcm knl?? err..xtau la..tp sy mmg knl dgn gerangan Shinobi D. Awan ni. slm perjuangan! =)

  13. farahani said

    salam dari gombak..src kuantan xnak wat official blog gk ka?:)

  14. Salam ziarah Be…….=)

  15. en Estim said

    Awam gulungggg… mujo tak awan tenggiling… baguslahhh..

  16. hati besi said

    salam ni adik fakhru ke?
    dirimu masih ke kenali🙂
    terus usaha mengapai awan….
    salam pd semua k

  17. Slm,mari la jale ke rumah baru kwe.Dale process untuk membangun..😉

  18. dodo said

    KALO NK GAMBAR TASIK KENYIR G KT
    http://lovetothink.multiply.com/photos/album/8/TASIK_KENYIR

  19. slm.was here.seriously.nice blog!🙂

    keep on blogging.

  20. Happy Bday, Cuzin… Smoga dirahmatiNYA slalu.🙂

  21. vibrant said

    salam ziarah

  22. salam ziarah.
    ‘orang yang byk menderita, jiwanya akan perkasa’

  23. haris said

    Jemput abg ke al-falahiah.com

    Kalau berminat, boleh jadi krew sekali.

    Syukran

  24. Salam ziarah…

  25. Darling said

    Salam.

    Ini kawan Nani yg diceritakan tu kot? Salam perkenalan. =)

  26. raja norhanani said

    salam ziarah…moga istiqamah dalam D&T

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: